20 iunie termen limită pentru anumite telefoane mobile! Ce prevede UE pentru și vizează și România! Uniunea Europeană urmează să introducă noi etichete obligatorii pentru telefoanele mobile și tabletele vândute pe piața europeană.
Uniunea Europeană urmează să introducă noi etichete obligatorii pentru telefoanele mobile și tabletele vândute pe piața europeană. Conform legislației, aceste etichete vor include evaluări ce țin de durabilitate, eficiență energetică și ușurința reparațiilor.
20 iunie termen limită pentru anumite telefoane mobile! Ce prevede UE pentru și vizează și România!
Prin intermediul acestei reglementări, Uniunea Europeană va asigura mai multă transparență în rândul consumatorilor.
CITEȘTE ȘI: Amenzi de până la 2.500 lei pentru românii care fac o serie de activități casnice! Ce nu ai voie să faci pe domeniul public!
De asemenea, noile reglementări vor promova dezvoltarea durabilă și vor încuraja utilizarea prelungită a dispozitivelor. Sunt vizate telefoanele fixe wireless, tabletele cu sistem de operare Windows, telefoanele mobile tip feature phone, dar și telefoanele și tabletele cu ecrane de până la 17,4 inci.
Începând cu data de 20 iunie 2025, în Uniunea Europeană, dispozitiele vor avea etichete obligatorii, acestea fiind similare cu marcajele existente la electrocasnie și televizoare.
CITEȘTE ȘI. Românii, furați la plata cu cardul. Ce se întâmplă misterios și ei habar nu au!
Etichetele vor evalua eficiența energetică a fiecărui produs de la A la G. Acestea vor include informații privind:
-durata de viață a bateriei;
-numărul de cicluri de încărcare;
-evaluarea durabilității;
-ușurința reparațiilor;
-IP privind protecția împotriva prafului și apei.
Anunț important de la PPC, pentru toți clienții. Ce trebuie să știe aceștia
Mai mult, UE va introduce și cerințe de ecodesign: protecția împotriva stropilor de apă și a particulelor de praf mai mari de 1 mm în cazul telefoanelor, durabilitatea și protecția împotriva zgârieturilor și căderilor. Totodată, vor fi vizate și bateriile care păstrează el puțin 80% din capacitate după 800 de cicluri de încărcare.
CITEȘTE ȘI. Multe locuri de muncă în curând. Investitorul va deschide o fabrică. Își extinde capacitatea de producție
Producătorii vor fi obligați să le pună la dispoziție consumatorilor „piese de schimb critice” în 5-10 zile lucrătoare. În termen de 6 luni de la punerea la dispoziție a codului sursă, producătorii vor fi nevoiți să furnizeze actualizări la sistemul de operare.
Încă in 2022, Comisia Europeană a implementat un sistem de evaluare a claselor energetice. Asta, cu rolul de a departaja electrocasnicele în privința eficienței. Au fost introduse valori de la A la G.
CITEȘTE ȘI: Se dau bani foarte mulți unei categorii de români. Iată ce trebuie să facă!
Mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase, frigiderele și congelatoarele, precum și televizoarele, au aceste etichete privind consumul energetic. Clasa A (verde) semnifică că produsul este eficient energetic, iar clasa G (de culoare roșie) este pentru produsele care sunt mai puțin eficiente energetic. Au fost aplicate și etichete care evaluează zgomotul, folosind o scară de la A la D. Sursa: romaniatv.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.