Pentru ce te pot bloca vecinii, dacă stai la bloc! Trebuie aprobare de la Asociația de Proprietari! Amenajarea spațiilor verzi din fața blocurilor devine un subiect tot mai discutat, mai ales în marile orașe, unde multe dintre aceste zone sunt neglijate. Unii locatari își doresc să îmbunătățească aceste locuri, însă există reglementări legale care stabilesc clar cine poate interveni asupra acestor spații. În acest context, află ce spune legea despre amenajarea și întreținerea grădinilor dintre blocuri.
Pentru ce te pot bloca vecinii, dacă stai la bloc! Trebuie aprobare de la Asociația de Proprietari!
Mulți dintre locatarii din marile orașe au început să preia inițiativa și să transforme grădinile dintre blocuri în mici oaze verzi, pentru a adăuga frumusețe și utilitate comunității lor.
CITEȘTE ȘI. Atenționare de călătorie pentru unii români! Măsuri drastice la granițe
Însă, această dorință de înfrumusețare a spațiilor verzi nu este întotdeauna binevenită și, de multe ori, provoacă conflicte între vecini și autorități.
Spațiilor verzi din fața blocurilor le sunt aplicabile reglementări clare, care stabilesc cine are dreptul să le amenajeze și în ce condiții. Grădinile din fața blocurilor fac parte din domeniul public sau privat al statului sau al unității administrativ-teritoriale.
CITEȘTE ȘI: Incendiu uriaș la Mall. Ies flăcările prin tavan. Oameni blocați, alții sunt în stare de alertă
Astfel, în principiu, acestea sunt administrate de autoritățile locale, cum ar fi primăriile. Cu toate acestea, locatarii pot contribui la întreținerea și amenajarea acestor spații, dar numai în conformitate cu anumite reglementări legale.
Orice acțiune de reamenajare, cum ar fi plantarea de arbori, amplasarea de mobilier urban sau instalarea unor sisteme de irigație, trebuie să fie aprobată de Adunarea Generală a Asociației de Proprietari.
Nu mai faceți această greșeală când plantați roșii! Riscați să aveți o cultură compromisă
Este important de menționat că, înainte de a începe orice lucrare, este necesar ca inițiativele să fie discutate și aprobate de toți locatarii blocului. Astfel, intervențiile nu pot fi făcute pe cont propriu, iar deciziile trebuie să fie luate colectiv, ținând cont și de reglementările urbanistice specifice zonei. Sursa: capital.
CITEȘTE ȘI: Reguli noi pentru conducătorii auto! Viteza de deplasare în localitate va fi limitată!
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.