Ți-a plătit sau NU angajatorul contribuțiile pentru pensie? Dacă vrei sa afli, trebuie să urmezi câțiva pași! Dacă ai dubii privind contribuțiile pentru pensii de către angajator, poți afla acest lucru online, în mod gratuit și foarte simplu, dacă ai conexiune la internet.
Iată cum poți afla dacă angajatorul ți-a plătit contribuțiilor pentru pensie. Tot ce trebuie să faci este să îți faci un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.
Ți-a plătit sau NU angajatorul contribuțiile pentru pensie? Dacă vrei sa afli, trebuie să urmezi câțiva pași!
Dacă nu ești sigur că angajatorul ți-a plătit contribuțiile pentru pensie, poți să afli acest lucru foarte ușor făcându-ți un cont pe site-ul CNPP.
CITEȘTE ȘI: Operatorii de telefonie mobilă vor bloca o serie de apeluri telefonice! Se dorește stoparea fenomenului de ”CLI Spoofing”!
Dacă accesezi platforma Casei Naționale de Pensii Publice poți afla informații precum:
• stagiile anuale și lunare aferente perioadei începând cu aprilie 2001.
• informații din declarațiile depuse de angajatori.
• informații referitoare la viramentele către PILON II de pensii private.
• informații referitoare la pensia comunitară.
• informații referitoare la debitele din executare silită.
• informații referitoare la fișa financiară.
CITEȘTE ȘI: Într-un proiect al Ministrului Educației, pentru eficientizarea învățământului, vor dispărea 900 de poziții de director! Se vor întoarce la catedră!
Informațiile referitoare la stagiile de cotizare, adică la verificarea contribuțiilor plătite de angajator pentru pensii, sunt foarte importante, având în vedere că, începând cu 1 septembrie 2021, valoarea pensiei este calculată exclusiv pe baza contributivității – se iau în considerare doar contribuțiile efectiv virate către casele de pensii.
Pentru a permite identificarea unică a utilizatorului, este necesară completarea formularului de creare a contului. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii, iar cererea nu poate fi salvată dacă acestea nu sunt completate. Datele furnizate trebuie să fie corecte, iar completarea informațiilor trebuie făcută fără diacritice.
CITEȘTE ȘI. Care sunt cele 5 băuturi care îmbunătățesc sănătatea intestinală, pe Caniculă, potrivit experților
Ca să completezi formularul trebuie să completezi datele de identificare precum numele și prenumele, CNP-ul, adresa de e-mail, să furnizezi datele de pe buletin, adresa de domiciliu și câmpurile specifice, iar după finalizarea formularului, ca să obții datele de acces, va proceda în următorul fel:
Pentru persoanele care semnează olograf: După apăsarea butonului „Tipărire formular”, documentul trebuie imprimat și semnat în original, pe suport hârtie.
CITEȘTE ȘI. Dispare un lanț de magazine cu produse ieftine! A fost vândut pentru o sumă modică!
Ulterior, este obligatorie parcurgerea următoarelor etape:
• cererea se semnează olograf de către solicitant (beneficiarul titular sau, după caz, persoana mandatată);
• solicitantul se va prezenta personal la orice casă teritorială de pensii cu cererea semnată, însoțită de actul de identitate în original și copie; în cazul în care cererea vizează administrarea contului unei terțe persoane, sunt necesare și documentele justificative corespunzătoare, în original și copie.
CITEȘTE ȘI. Patru persoane înjunghiate lângă un centru comercial. Polițiștii au reușit să îl identifice și l-au reținut pe agresor!
Conform Legii nr. 9/2023, beneficiarii nu mai au obligația de a depune copii ale documentelor prevăzute de legislația specifică, acestea fiind fotocopiate gratuit de instituțiile respective. Continuarea aici.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.