Alergiile la polen afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! Cum se dezvoltă alergiile și când apar. Polenul este stimulentul principal! Alergia la polen afectează milioane de oameni în fiecare an, mai ales primăvara și vara.
Strănutul repetat, nasul înfundat și ochii care lăcrimează pot transforma o zi frumoasă într-un coșmar. Află care sunt simptomele specifice, ce declanșează reacția alergică și cum poți reduce disconfortul cu tratamente eficiente și măsuri de prevenție simple.
Alergia la polen este o reacție a sistemului imunitar la particule mici de polen eliberate de copaci, iarbă și buruieni. Această acțiune este cunoscută și sub numele de rinită alergică sau febra fanului. Alergiile afectează milioane de oameni în lume, mai ales în perioada de primăvară și vară.
CITEȘTE ȘI: Populația de urși din România este cu mult mai mare decât numărul optim de exemplare!
Polenul este o pulbere fină, galbenă, pe care plantele o produc pentru a se reproduce. Când particulele de polen ajung în contactul cu nasul, ochii sau gura persoanelor sensibile, sistemul imunitar reacționează ca și cum ar fi o amenințare. Corpul produce anticorpi pentru a combate aceste particule nepericuloase, ceea ce duce la simptomele neplăcute pe care le-ar cunoaște.
Alergia la polen este diferită de răceala comună. Spre deosebire de răceală, care este cauza unui virus și durează câteva zile, alergia la polen poate dura săptămâni sau luni, atât timp cât sunteți expus la alergen.
CITEȘTE ȘI: Un mit care trebuie DEMONTAT. Răcorirea care nu răcorește. Ce nu știm despre apa rece pe caniculă?
Cauza principală a alergiei la polen este reacția exagerată a sistemului imunitar la particulele de polen din aer. Când inhalează polen, corpul produce anticorpi numiți imunoglobulină E (IgE) pentru a combate ceea ce consideră că este o amenințare.
La următoarea expunere la polen, acești anticorpi recunosc imediat alergenul și declanșează eliberarea de histamină și alte substanțe chimice în sânge.
CITEȘTE ȘI: Controale drastice privind internările de-o zi! CNAS transmite că în sistem apar plăți mult mai mari decât numărul pacienților
Histamina este responsabilă pentru majoritatea simptomelor alergice, inclusiv strănutul, congestia nazală și lăcrimarea.
Nu se știe exact de ce unele persoane dezvoltă alergii la polen și altele nu, dar cercetătorii au identificat mai mulți factori care pot contribui la apariția acestor afecțiuni. Genetica joacă un rol important, dacă unul sau ambii părinți au alergii, copilul are o șansă mai mare să dezvolte și el alergii.
CITEȘTE ȘI. S-a decis. Șoferii plini de amenzi sau cei care nu le plătesc la timp rămân fără permisul de conducere. Amenda e full, nu ca până acum!
Expunerea timpurie la diverși alergeni și calitatea aerului pot influența, de asemenea, dezvoltarea alergiilor.
Paradoxal, lipsa expunerii la microbi în primii ani de viață poate crește riscul de alergii mai târziu, conform teoriei igienei, conform Aafa.org. Continuarea aici.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.