Dispar fructele românești! Tot mai mulți fermieri se văd nevoiți să își vândă terenurile agricole! Înghețul târziu din această primăvară a afectat din plin producția de fructe din țara noastră. Astfel, producătorii au acum mari probleme, aceștia fiind amenințai de faliment. Pentru a-și recupera investițiile, mulți fermieri au decis să-și vândă terenurile agricole. În plus, fructele românești vor fi o raritate anul acesta.
Dispar fructele românești! Tot mai mulți fermieri se văd nevoiți să își vândă terenurile agricole!
Din cauza înghețului din primăvară, producția de fructe a fost compromisă în mare parte. În aceste condiții, fermierii au suferit pierderi majore, mulți fiind acum amenințați de faliment.
Ghiuleaua lansată de CEC Bank pe piața din România. Ce beneficiu neobișnuit oferă banca pentru persoanele fizice care vor un depozit în moneda românească
În cazul cireșelor, sezonul a fost ratat, în multe dintre livezile din țara noastră obținându-se doar 10% din ceea ce se recolta în alți ani. Nici în cazul merelor lucrurile nu stau mai bine, fermierii așteptându-se la pierderi majore, chiar și de peste 50%. Speranțele pomicultorilor sunt legate, în primul rând, de culturile prune, care se anunță a fi extrem de bogate anul acesta.
CITEȘTE ȘI: Regula fermoarului adoptată de guvernanți! Îngustarea drumului luată în serios de parlamentari!
Cum producția este mică, prețurile sunt ceva mai mari, însă nu pot acoperi cheltuielile efectuate de producători. În aceste condiții, mulți dintre aceștia vor fi nevoiți să-și vândă din terenuri pentru a-și plăti datoriile către furnizorii de inputuri sau creditori. Totodată, producătorii speră să primească în toamnă ajutorul de 3.0000 euro pe hectar promis de ministrul Agriculturii. În caz contrar, vor fi nevoiți să scoată la vânzare și alte terenuri.
CITEȘTE ȘI: Guvernul va analiza toate cele peste 200 de sporuri care sunt acordate în prezent în sistemul bugetar. Sporul pentru condiții vătămătoare a fost tăiat
Aurel Onigas, administratorul Pombis, o livadă de circa 170 de hectare din Bistrița, a explicat că la cireșe a obținut aproximativ 5 tone la hectar, față de 40-50 de tone în anii trecuți. Nici măcar prețul bun nu l-a bucurat prea mult pe fermier, deoarece nu acoperă costurile de producție. Continuarea aici.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.