Dovlecii, vedetele toamnei: de la tarabe la plăcinte și decorațiuni de Halloween. De toate culorile, formele și mărimile, dovlecii domină aceste zile. În piețe, restaurante sau pe străzile orașelor, portocaliul lor a transformat toamna într-un spectacol viu de culoare.
Unii ajung în cuptor sub formă de plăcintă sau în oala de supă, alții capătă fețe sinistre pentru sărbătoarea de Halloween. În căutarea dovleacului perfect, tot mai mulți aleg exemplare mari, grăsuțe și colorate, care se vând, în medie, cu 5 lei kilogramul, iar cei mai impunători pot depăși o sută de lei.
Delicii culinare cu dovleac
Alin Vădean, bucătar, explică: „L-am făcut dintr-o cremă de dovleac copt, dar am adăugat foarte puțin zahăr brun deasupra.” Portocaliu și aromat, dovleacul se regăsește în tot felul de preparate, însă supa cremă rămâne printre cele mai cerute.
CITEȘTE ȘI: Opt percheziții în cazul exploziei din Rahova. Șase persoane vor fi audiate
„Am adăugat puțină ceapă, un ulei de chorizo afumat și câteva flori uscate”, mai spune bucătarul. Pentru cei care vor să experimenteze, Neli Bucnaru, reprezentantul unei cofetării, recomandă reinterpretările de sezon: „Un pumpkin bread cu portocală, scorțișoară și merișoare – aromele toamnei.”
Decorul toamnei și secretele durabilității dovlecilor sculptați
Dovlecii sunt, de asemenea, nelipsiți din decorurile de sezon. Unii sunt pictați, alții sculptați în forme haioase sau înfricoșătoare, semn că Halloween-ul bate la ușă. Specialiștii recomandă ca dovlecii sculptați să fie păstrați la răcoare și protejați cu un strat subțire de ulei sau ceară, pentru ca zâmbetul lor să rămână viu chiar și după ce lumânările se sting.
CITEȘTE ȘI: Salvamontiştii au intervenit pentru salvarea a doi cetăţeni din munţi! Au petrecut mai multe nopți în condiții de iarnă!
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

























































