HoReCa, în alertă după propunerea ISU de reducere a pragului pentru autorizaţia de securitate la incendiu. Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) avertizează că intenţia ISU de a reduce pragul suprafeţei pentru obligativitatea autorizaţiei de securitate la incendiu, de la 600 mp la 200 mp, reprezintă o ameninţare majoră pentru sectorul HoReCa.
Federaţia susţine că modificarea ar afecta restaurantele, cafenelele şi barurile din centrele istorice, zone-cheie pentru turismul străin, punând în pericol fluxul turistic şi întreţinerea clădirilor.
CITEȘTE ȘI: Guvernul acordă unei categorii de pensionari un supliment de 400 de lei în decembrie!
„Siguranţa este esenţială, dar trebuie realizată prin norme coerente şi aplicabile, nu prin măsuri care paralizează industria”, a declarat Valentin Şoneriu, preşedintele FPIOR.
FPIOR solicită consultări reale cu industria înainte de adoptarea oricărei modificări. Anunţă că va urmări procesul legislativ, va trimite adrese oficiale. Va propune soluţii care să crească siguranţa fără a bloca activitatea economică.
Federaţia reuneşte peste 1.000 de companii. 29 de patronate şi 26.000 de angajaţi, reprezentând 25 de judeţe şi Bucureşti. Și urmăreşte protejarea intereselor industriei ospitalităţii la nivel naţional şi internaţional.
CITEȘTE ȘI: 74 de bătrâni găsiţi în condiţii improprii într-o locuinţă! Imobilul ar aparţine directoarei unui cămin închis pentru nereguli
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.


























































