Motivul pentru care unele pisici sunt ”vorbărețe”. Cercetătorii au descoperit ce vor să transmită micile feline. În timp ce unele pisici sunt atât de liniștite și imperturbabile încât aproape că se confundă cu mediul înconjurător, altele miaună în mod constant, cerșind atenție.
Motivul pentru care unele pisici sunt ”vorbărețe”. Cercetătorii au descoperit ce vor să transmită micile feline
Unele torc zgomotos, altele-și întâmpină stăpânul precum un câine și sunt unele pe care nimic nu le scoate din starea de ”sfinx”. Dar de unde această diferență? Oamenii de știință pot da în sfârșit răspunsul, în urma unui studiu: genele le dictează comportamentul. Dar de ce aceste variații majore de la individ la individ?
CITEȘTE ȘI: Temperaturile foarte mari fac oamenii să caute soluții. Cum te poți bucura de răcoare fără mari cheltuieli
Studiul realizat de cercetători de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a implicat proprietari de pisici din întreaga țară, care au completat un chestionar despre comportamentul animalului lor de companie și au trimis un eșantion de ADN recoltat din interiorul obrazului pisicii. Întrebările din sondaj au vizat mai multe tipuri de comportament, inclusiv torsul și vocalizările adresate oamenilor.
CITEȘTE ȘI. Stație meteo în flăcări! Personalul se luptă cu focul pentru a mai salva ceva!
Cercetătorii s-au concentrat pe o genă numită receptor androgenic (AR), aflată pe cromozomul X. Aceasta reglează reacția organismului la hormoni precum testosteronul și conține o secvență ADN care se repetă mai mult sau mai puțin. Gena AR este esențială în biologia vertebratelor.
CITEȘTE ȘI: Autobuzele supraetajate vot fi văzute în orașele României! Care sunt turiștii care se vor bucura primii de aceste beneficii
Forma ei cea mai veche a apărut acum peste 450 de milioane de ani, la un strămoș comun al vertebratelor. Continuarea aici.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.