O specie nouă de țânțari, purtători de boli grave, se răspândește. Turiștii sunt avertizați să își ia toate măsurile de protecție! Există riscul contractării de virusuri periculoase! Turiștii care călătoresc în Franța și alte zone europene se pot confrunta cu riscul de a contracta virusuri periculoase. Vorbim despre Chikungunya și West Nile, transmise de specii noi de tânțari.
O specie nouă de țânțari, purtători de boli grave, se răspândește. Turiștii sunt avertizați să își ia toate măsurile de protecție! Există riscul contractării de virusuri periculoase!
Autoritățile europene au semnalat apariția precoce a cazurilor locale de Chikungunya în Franța, un virus care provoacă dureri corporale severe și, în cazuri grave, afectarea organelor.
CITEȘTE ȘI: Modificarea legislativă prin care i-au fost retrase anumite beneficii fostului președinte Traian Băsescu este neconstituțională!
Această situație indică faptul că țânțarii care transmit virusul se adaptează tot mai bine în regiunile europene, probabil din cauza schimbărilor climatice, potrivit Daily Mail.
Oficialii au îndemnat turiștii să ia măsuri de precauție, cum ar fi folosirea spray-urilor anti-țânțari, purtarea de haine cu mâneci lungi și pantaloni, mai ales în perioadele cu activitate intensă a țânțarilor, și să doarmă sub plase sau în camere cu protecție.
Ministrul Mediului, despre PNRR: „Sunt proiecte care nu au avansat şi la care va trebui să renunţăm, din păcate”
Autoritățile din Franța și Belgia au emis, de asemenea, recomandări pentru populație, precum golirea sau acoperirea recipientelor cu apă pentru a reduce înmulțirea țânțarilor.
CITEȘTE ȘI: Guvernul va analiza toate cele peste 200 de sporuri care sunt acordate în prezent în sistemul bugetar. Sporul pentru condiții vătămătoare a fost tăiat
Pe lângă Chikungunya, în Europa au fost raportate și creșteri semnificative ale cazurilor de dengue, cunoscută și ca „febra oaselor rupte” din cauza durerilor intense pe care le provoacă, și ale virusului West Nile, un alt agent patogen transmis de țânțari invazivi. În 2024, s-au înregistrat 1.436 de cazuri de West Nile în 212 regiuni europene, o creștere semnificativă față de anii precedenți. Continuarea aici.
CITEȘTE ȘI: Reformarea Romsilva. Ministrul Mediului: ”Reducerea numărului de directori şi limitarea sporurilor nejustificate”
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.