Obezitatea la copii a atins cote maxime. Specialiștii trasează anumite obiective pentru a ajuta persoanele cu probleme de greutate! Obezitatea infantilă a crescut până la niveluri alarmante, conform unui raport al oamenilor de ştiinţă de la Academia britanică de Ştiinţe Medicale şi de la Academia Naţională de Ştiinţe din Italia, transmite miercuri DPA.
Obezitatea la copii a atins cote maxime. Specialiștii trasează anumite obiective pentru a ajuta persoanele cu probleme de greutate!
Conform acestor experţi, traiectoriile copiilor în ceea ce priveşte alimentaţia sau activitatea fizică sunt fixate încă din primii ani de viaţă „şi devine dificil să le schimbi după vârsta de 5 ani”.
Ilie Bolojan, despre indemnizațiile de 180.000 lei pentru trei judecători CCR: „Sunt legale, dacă au bani să le plătească”
Ei susţin că primele 1.000 de zile de viaţă – de la viaţa intrauterină şi până în jurul vârstei de 2 ani – sunt de importanţă „critică pentru dezvoltare şi sănătate pe tot parcursul vieţii”. Au lansat un apel la a acţiona din timp pentru a preveni obezitatea copiilor.
Aceste acţiuni includ ajutarea femeilor să înceapă sarcini la o greutate sănătoasă. Încurajarea alăptării la sân, care este corelată cu un risc redus de obezitate infantilă. Evitarea „strategiilor de recuperare rapidă” în cazul copiilor care se nasc cu greutate mai mică.
CITEȘTE ȘI. Accident fără precedent. A gonit pe Bulevard cu 185 km/h. Nu a oprit la semnalul polițiștilor. Mașina a luat foc iar pasagerii au murit carbonizați!
„Obiectivul general trebuie să fie obţinerea şi menţinerea unei traiectorii sănătoase de creştere care să evite acumulările în exces în primii ani de viaţă”, conform cercetătorilor italieni şi britanici.
În Marea Britanie 1,3 milioane de copii sunt obezi şi alţi 2,3 milioane sunt supraponderali, conform autorilor acestui raport.
Aceştia evidenţiază modul în care anumite intervenţii „cum sunt dieta şi activitatea fizică, în cazuri singulare”, funcţionează rareori fără a lua în considerare şi alţi factori care pot contribui la obezitatea infantilă.
CITEȘTE ȘI: Modificarea legislativă prin care i-au fost retrase anumite beneficii fostului președinte Traian Băsescu este neconstituțională!
Raportul susţine că prezentarea obezităţii ca pe un „defect de caracter” duce la stigmatizare ce poate fi contraproductivă şi poate mări riscul unei diete şi a unui stil de viaţă nesănătos, dar mesajele pozitive cu privire la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase ar putea avea efecte mai bune.
CITEȘTE ȘI: Regula fermoarului adoptată de guvernanți! Îngustarea drumului luată în serios de parlamentari!
„Obezitatea infantilă a devenit o provocare urgentă pentru sănătatea publică, afectează vieţi în prezent şi acumulează probleme pentru viitor”, conform raportului academicienilor. Continuarea aici.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.