Superalimentul mării, pachetul total de beneficii de la inimă la masă musculară. Sănătatea e aproape GRATIS. Un aliment care nu costă mai mult de 3 euro în supermarketuri este aur pentru oameni. Este vorba despre conservele cu sardine.
Dr. Sacha Sorrentino explică particularitățile acestui aliment și ale peștelui albastru în general, foarte important pentru sănătate. Peștele albastru este un aliment sănătos și foarte potrivit chiar și pentru lunile de vară și garantează posibilitatea de a mânca ceva bun, nutritiv și mai ales foarte benefic pentru sănătate.
CITEȘTE ȘI. Care sunt cele 5 băuturi care îmbunătățesc sănătatea intestinală, pe Caniculă, potrivit experților
După cum a explicat Dr. Sacha Sorrentino , biolog nutriționist, peștele albastru „este un aliat excelent pentru sănătate datorită conținutului său ridicat de omega-3, proteine de înaltă calitate și nutrienți. Acizii grași Omega-3 , în special EPA și DHA, ajută la reducerea colesterolului LDL și a trigliceridelor, protejează inima și vasele de sânge, previn inflamațiile și susțin sănătatea creierului.
Peștele albastru este, de asemenea, recomandat pentru sănătatea cardiovasculară : scade trigliceridele din sânge, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește funcția vaselor de sânge și ajută la prevenirea aritmiilor. Peștele albastru contribuie, de asemenea, la construirea și menținerea mușchilor și țesuturilor, este o sursă excelentă de vitamina D, esențială pentru oase, și vitamine B, necesare sistemului nervos și pentru producerea de energie.
CITEȘTE ȘI. O legumă cu beneficii importante pentru sănătate! Leguma se poate consuma atât gătită cât și crudă
Acest tip de pește este, de asemenea, bogat în minerale esențiale, inclusiv seleniu, iod, fier și fosfor, care este esențial pentru mineralizarea oaselor. În cele din urmă, este recomandat în timpul sarcinii pentru dezvoltarea sistemului nervos și a retinei fetale”.
Sardine: Beneficiile acestui superaliment
În ciuda dimensiunilor lor mici, sardinele sunt una dintre cele mai bune alegeri dintre diversele tipuri de pește albastru, atât de mult încât Dr. Sorrentino le definește drept „ un adevărat superaliment al mării ”. În ciuda dimensiunilor lor mici, acestea oferă o concentrație excepțională de proteine, omega-3, vitamine și minerale. Sardinele se caracterizează printr-un conținut foarte ridicat de acizi grași omega-3 și sunt importante în prevenirea aterosclerozei.
Doar 100 de grame de sardine pot oferi până la 2 grame de omega-3 , o contribuție excelentă pentru sănătatea cardiovasculară. Sunt bogate în vitamina B12 , care ajută la protejarea neuronilor, la prevenirea leziunilor neurologice și la combaterea oboselii mentale și a depresiei.
CITEȘTE ȘI. O legumă recomandată de mai toți cunoscătorii. Are vitamina C, mai mult decât alte fructe sau legume. Este gustoasă și poate fi consumată și crudă!
Sardinele conțin calciu – chiar mai mult decât laptele – fosfor și vitamina D, care ajută la absorbția calciului. Sunt recomandate femeilor aflate la menopauză și persoanelor în vârstă pentru a preveni osteoporoza. Omega-3 și seleniul conținute în sardine combat inflamația cronică și stresul oxidativ , încetinind îmbătrânirea celulară.
Sardinele sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, utile pentru menținerea masei musculare, promovarea regenerării țesuturilor și susținerea metabolismului. De asemenea, sunt foarte bogate în fier și nu acumulează cantități mari de mercur”.
Câte sardine să mănânci pe săptămână?
După cum explică Dr. Sorrentino: „Conform EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, ed.), ar trebui să consumați cel puțin 2-3 porții de pește pe săptămână, dintre care cel puțin una ar trebui să fie pește gras.
CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! Cele mai comune medicamente fără rețetă pot duce la DEMENȚĂ. De ce nimeni nu vorbește despre asta?
Mai exact, ar trebui să consumați aproximativ 150-200 de grame de sardine proaspete de persoană , iar persoanele în vârstă ar trebui să le consume cel puțin de două ori pe săptămână pentru a-și crește aportul de vitamina D și calciu.
Fiți atenți la sardinele din conservă sau sărate , deoarece pot fi foarte sărate : este mai bine să le alegeți pe cele naturale sau, și mai bine, pe cele proaspete. Sardinele, fiind pești mici cu un ciclu de viață scurt, acumulează foarte puțini contaminanți , ceea ce le face sigure și pentru femeile însărcinate”.
CITEȘTE ȘI. Busuiocul și influențele lui! Este bine să îl avem în case, aduce noroc și bunăstare! În luna martie este bine să fie în toate casele
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.