Trei persoane, printre care și un polițist, au intrat pe mâna celor de la DGA. Au comis-o grav! Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați într-un dosar penal instrumentat de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz.
Trei persoane, printre care și un polițist, au intrat pe mâna celor de la DGA. Au comis-o grav!
Cei trei inculpați sunt acuzați de săvârșirea următoarelor infracțiuni:
- Un inculpat, fără calitate specială, pentru:
- dare de mită (3 acte materiale);
- deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita legală;
- Un polițist de frontieră, pentru:
- complicitate la dare de mită (3 acte materiale);
- Un alt inculpat, fără calitate specială, pentru:
- deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita legală.
CITEȘTE ȘI. Un bărbat s-a prezentat la R.A.R cu o bijuterie pe patru roți. Inspectorii au rămas muți de uimire la apariția uluitoare a autoturismului simbol
În urma cercetărilor efectuate, s-a reținut că primul inculpat a remis unui martor sumele de 500 de lei și câte 100 de euro la datele de 30.11.2021, 23.12.2021 și 28.01.2022, prin intermediul polițistului de frontieră. Aceste sume au fost oferite în legătură cu neîndeplinirea unor atribuții de serviciu de către martor, conform fișei postului.
CITEȘTE ȘI: Cursul euro a luat-o la deal. Scrie istorie. E pentru prima dată! ALARMANT
De asemenea, la data de 18.03.2022, primul și al treilea inculpat au fost depistați în trafic având asupra lor 1.808 pachete de țigări nemarcate, introduse în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, prin sustragere de la controlul vamal. Produsele accizabile se aflau în afara antrepozitului fiscal, peste limita legală.
CITEȘTE ȘI: Reținuți pentru că vindeau droguri pe net. Comunicau cumpărătorului locul de unde putea să-și ridice marfa!
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului. Această activitate nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.