Un pește extrem de PERICULOS a ajuns în Marea Neagră! Reprezintă o amenințare atât pentru oameni cât și pentru biodiversitate! Nu se știe cum sau de ce, dar cert este că peștele-bilă a pătruns în Marea Neagră chiar în această perioadă. Inspectoratul de Stat pentru Mediu al Districtului Sud-Vest a transmis imaginea, dar și toate datele cunoscute, până la acest moment, despre specia bizară. Nu ar fi avut ce căuta în spațiul nostru maritim, dar se pare că a găsit o modalitate prin care să pătrundă.
Conform datelor transmise de presa de la Chișinău, specimenul este originar din regiunea Indo-Pacifică și a ajuns în Marea Neagră prin Canalul Suez. Nu este specific zonei noastre și, pe deasupra, este extrem de periculos. Nu faptul că se poate umfla ar trebui să ne ridice un semnal de alarmă.
„Arată exotic și are capacitatea de a se umfla ca un balon, dar asta nu e cel mai rău lucru”, a declarat Inspectoratul de Stat pentru Mediu al Districtului Sud-Vest, potrivit presei de la Chișinău.

CITEȘTE ȘI. Angajat pe post de recepționer la un hotel, un tânăr, a plecat cu toate încasările. Este căutat și acum!
În acest context, ecologiștii sunt extrem de speriați. Spun că din cauza schimbărilor climatice și a încălzirii globale, peștele are potențialul de a-și extinde aria de răspândire în Marea Neagră, ceea ce reprezintă o amenințare atât pentru oameni, cât și pentru biodiversitate.
Sursa citată anterior susține că peștele a fost văzut, pentru prima dată, în Marea Neagră, în largul coastei Ucrainei, în anul 2014. Acum, tretraodonul argintiu, cum i se spune oficial, a fost observat iar.
CITEȘTE ȘI. Spitalul groazei. Mame evacuate cu tot cu paturi, sub copaci. Bebeluși din incubatoare scoși din unitatea spitalicească. Panică majoră!
Ar fi putut să stea de mai multă vreme acolo, dacă ne gândim la faptul că pe 26 iunie, Live Science a relatat despre un monstru care a atacat un pescar, lăsându-i o bucată din el în gât. Cu 4 zile înainte, Live ScienceAlert a relatat despre un pește ciudat cu un cap transparent care are ochi în interior. Ar putea fi vorba despre același.
Tetraodonul argintiu (Lagocephalus sceleratus) este periculos pentru oameni deoarece conține o otravă extrem de puternică: tetrodotoxină. Afectează sistemul nervos și „chiar și o doză mică poate provoca moartea dacă este consumată”, spun ecologiștii.
CITEȘTE ȘI: Doliu la o instituție de renume. Unul din pionierii mișcării sindicale din M.A.I, apoi cu funcții înalte s-a stins din viață!
Inspectoratul de Stat pentru Mediu solicită ca, dacă găsiți un pește necunoscut în mare, să faceți următoarele:
Faceți o fotografie sau un videoclip la scară folosind o riglă sau mâna;
Înregistrați coordonatele sau indicați locația descoperirii;
Prezentați-vă la inspecție.
- Bonus: cetățenii sunt îndemnați să fie prudenți. Sursa. bugetul.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.