Sarea, poate fi foarte periculoasă. Organismul suferă în liniște, iar organele pot fi afectate! Toate produsele ambalate conțin sare adăugată. Ce să cumpărăm ca să fie sigure? Medicii nefrologi au o recomandare: ne uităm pe eticheta nutrițională și vedem ce procent de sodiu are produsul alimentar.
Are peste 1,5 grame la 100 de grame? Atunci mai bine lăsăm produsul pe raft.
Sodiul și potasiul – acești electroliți sau ioni, sau minerale – stau în fiecare celulă. Sodiul în afară, potasiul în interior. Datorită lor funcționează creierul. Și tot datorită lor bate inima. Rinichii îi reglează. Reușesc perfect, dacă funcționează normal. Pentru că reglează aceste minerale, nu au nevoie de sare în cantitate mare, adică de sodiu. Ne explică medicul nefrolog Cristina Căpușă.
CITEȘTE ȘI: Sute de români sunt deportați din Statele Unite! Sunt oameni care au comis infracțiuni pe teritoriul SUA!
Conf. univ. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog: „Foarte important să încercăm să folosim și alte condimente în afară de sare: busuioc, tarhon, cimbru, dau gust bun mâncării, și ar trebui să ne obișnuim în ciuda educației din moși-strămoși. Să gătească în casă din legume cumpărate proaspete și nu să ia borcanul cu mazăre să facă mâncare cu mazăre, ci mazăre din piață sau mazăre congelată”.
Legumele proaspete conțin o cantitate mare de potasiu. Gătite cu ierburi aromatice și nu cu exces de sare, ajută rinichii.
CITEȘTE ȘI: Guvernul a decis! Iată care sunt finanțările care se opresc! Este vorba despre proiectele cu impact redus!
Când în organismul nostru este prea multă sare, va crește tensiunea arterială, pentru că atrage apa. Pe de altă parte, prea multă sare înseamnă puțin potasiu, iar vasele de sânge nu se mai relaxează. În aceste condiții crește din nou tensiunea. Și nu este bine pentru noi. Continuarea aici.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.