Ministrul Sănătății: „Mâncarea din spital nu este un moft, ci terapie nutrițională și formă de respect pentru pacient”. Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a subliniat importanța calității hranei oferite pacienților din spitale. Afirmând că aceasta reprezintă nu doar terapie nutrițională, ci și o formă de respect față de cei internați.
„Modul în care este preparată, servită și prezentată masa spune foarte mult despre grija, demnitatea și responsabilitatea pe care o avem față de oameni”, a declarat ministrul.
Rogobete a apreciat totodată eforturile spitalelor care și-au modernizat bucătăriile, au îmbunătățit meniurile și condițiile de servire.
„Știu că mai sunt unități medicale unde lucrurile nu stau bine. Primesc zilnic mesaje în formularul electronic al pacientului de pe site-ul Ministerului Sănătății. Vă încurajez să continuați să semnalați aceste situații. În același timp, e important să arătăm și exemplele pozitive”, a adăugat acesta.
CITEȘTE ȘI: Doi tineri prinși în flagrant după ce au pretins că sunt polițiști și au cerut bani unui bărbat ca să nu-i facă dosar penal
Un astfel de exemplu este Spitalul de Pediatrie din Pitești, care funcționează pe excedent bugetar și investește resurse în reabilitarea secțiilor, achiziția de echipamente medicale și îmbunătățirea hranei pacienților. În cadrul proiectului „Gustos și Sănătos”, derulat de Asociația „Din grijă pentru copii”, Chef Radu Darie a gătit alături de copiii internați, oferindu-le preparate gustoase și sănătoase.
Ministrul a subliniat că astfel de inițiative contribuie la consolidarea încrederii în sistemul medical și la creșterea calității îngrijirii oferite pacienților: „Încrederea ne face bine. Și cred mult în acest lucru.”
CITEȘTE ȘI. Rabla Auto 2025: AFM suplimentează bugetul pentru mașinile termice și hibride cu 45 de milioane de lei
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.


























































